Maten er prikken over i’en

Like kompromissløs som naturen og arkitekturen er maten i Steinboligen. Vi legger vår sjel i å gi sansene dine glede på glede. Her fikk Ronny være med å lage sitt drømmekjøkken og man kan se at han trives. Her blir maten til mens dere samler gruppa foran peisen eller i konsentrert jobbing rundt langbordet. Kjøkkenøya er også et yndet sted ’å henge’ med et glass vin til gode råd og tips fra Ronny.

Kokken

Ronny Finsås, også kalt ”kokken på Finse” og ”verdens tryggeste villmann” står for maten i Steinboligen. Ronny gikk i lære hos Bent Stiansen på Statholdergaarden før han kokkelerte på hotellet på Finse i 10 år. Ronny lever for det ekstreme og naturen. Maten skal være ren, kortreist og laget fra grunnen.

Ronny….

serverer helst et reinsdyr han har skutt på vidda og fisk, bær og annet  fra vannene og området. Å tilberede det ypperste her oppe hvor ingen biler kan komme frem og logistikken er en utfordring, ja det passer Ronny bra. Eller som Ronny selv uttrykker det. Denne jobben er en kombinasjon av alt jeg elsker. Å få invitere gjester hit på god mat, skiseiling og opplevelser i snøen, er en drøm. Jeg kunne ikke funnet en bedre stillingsbeskrivelse om jeg hadde prøvd.

Kjøkkenet

I Steinboligen fikk Ronny være med å lage sitt drømme-kjøkken. Det har en sentral rolle i stuen og med sine utallige finesser og løsninger er det blitt et yndet sted ’å henge’. For her blir maten til mens dere tar en drink før maten.

Alle er jo opptatt av mat, og det mangler som regel ikke på hjelpende hender som vil bidra sammen med Ronny. Her utveksles ideer, tanker og triks – for mange er dette et av høydepunktene under oppholdet!

 

Maten

Ronnys indre ro, trygghet og joviale fremtoning gjenspeiles også i hans kokekunst. Han lager basic mat som gjør gjestene både lykkelige og mette. Her er unødvendig pynt og avanserte teknikker prioritert bort, til fordel for ”ekte mat” – akkurat som ute på Hardangervidda.

Matkurs

Hva er mer naturlig enn å kombinere god mat og flotte naturopplevelser i form av et matkurs på Steinboligen.

I 2014 arrangerte vi en langhelg med mat og skiseiling i fokus. Og under Bent Stiansen og Ronnys veiledning ble dette en suksess som frister til gjentakelse.

Mer om mat

Vi er som sagt opptatt av mat. Veien til Steinboligens hjerte går gjennom maten – som det visstnok heter…

 

Klikk her for pdf om Menyer og maten på Steinboligen

 

Klikk her for utdrag fra boken til Bent Stiansen