Vi starter utenfor døren

Veldig få naturopplevelser kombinerer unik historie med mengder av kilometer og fantastiske fjellopplevelser på en så herlig og uanstrengt måte som Rallarveien. Dette er for alle, og alle burde unne seg denne turen.

 

Dette er verdens letteste logistikk. Du stiller med gode klær. På Finse leier vi meget gode sykler og så ruller vi i vei. Det aller meste er gode grusveier, bare avbrudt av små partier som viser at vinteren kan være hard her oppe.

 

 

Vi starter på 1.222 meter over havet, stiger litt i starten før det stort sett går bortover og nedover. Etter 38 kilometer kommer vi til Vatnahalsen (811 moh) der hotellet byr på klassiske forfriskninger.Herfra kan man velge et kort strekke til Myrdal stasjon for retur med toget til Finse, alternativt sykle videre til Flåm.

Dette er for alle, store som små

Enten du velger hele veien til Flåm, eller du tar toget tilbake fra Myrdal. Hva med at vi tar med litt reinsdyr i sekken og lager en  liten lunsj underveis. Vi er jo på tur for å hygge oss. Dette er en av Ronnys favoritter.

Ned til Flåm

Fra Vatnahalsen snor Rallarvegen seg i 21 krappe slynger ned til Kårdal som er den øverste gården i Flåmsdalen. Det er spektakulært og til tider smalt og bratt. Men alle kommer ned. Fra Kårdal fortsetter veien gjennom den ville Flåmsdalen hvor du kan beundre det ekte, naturskjønne, Vestlandske kulturlandskapet. I Flom kan du nyte en øl på Ægir mikrobryggeri før du tar den legendariske Flåmsbanen til Myrdal og Bergensbanen tilbake til Finse. Og syklene setter du igjen på Flåm.