Vel, – du må huske tannbørsten!

Ronny Finsås, også kalt ”kokken på Finse” og ”verdens tryggeste villmann” står for maten i Steinboligen. Ronny gikk i lære hos Bent Stiansen på Statholdergaarden før han kokkelerte på hotellet på Finse i 10 år. Ronny lever for det ekstreme og naturen. Maten skal være ren, kortreist og laget fra grunnen.

Utstyret

Tanken er at du skal komme deg raskt ut på tur eller skiseiling når forholdene er på sitt beste. Steinboligen er derfor utstyrt med alt tenkelig utstyr for utendørsaktivitetene.

Og vi har vår egen snøscooter så vi kan hente dere på stasjonen. Det er gangavstand til Steinboligen, men det kan jo være greit å få hjelp med bagasjen.

Innendørs er også alt tilrettelagt med topp AV utstyr og det største BO anlegget.

Mer om utstyret her

 

Kjøkkenet

Og vi har designet og skreddersydd kjøkkenet slik at det er effektivt for kokken Ronny samtidig som det er lett å bruke og finne frem i for dere. Ronny forbereder det han kan før dere kommer, men mye av maten tilberedes under oppholdet. Det blir en helt spesiell stemning når Ronny forbereder middagen mens dere sitter foran peisen og reflekterer over dagens opplevelser, eller legger strategien for bedriftens vei videre.

 

Skiseiling

På vinteren er skiseiling vår nummer én uteaktivitet. Ski, støvler med mer finner du i «garasjen» på vei ut av Steinboligen, mens skiseilene er lagret i «riggen» vår på Finsevann rett utenfor. Igjen er alt tilpasset for maks effektivitet.

Ronny hjelper dere med å tilpasse støvler til skiene og hjelper dere igang. Han er en meget erfaren ekspedisjonsseiler, og nettopp derfor en rolig og tålmodig instruktør.

Hundespann

For dere som ønsker en annen vinteraktivitet og har drømt om å kjøre hundespann fikser vi det. Her samarbeider vi med opplevelsesselkapet Yourway som står for hundespannkjøringen. Og når Yourway først er på stedet bør dette kombineres med en guidet tur til Framheim. Framheim var navnet på Roald Amundsen sin base i Antarktis. Hytten ble brukt som utgangspunkt for hans ferd til Sydpolen. Nå kan du besøke den autentiske kopien av Framheim på Finse.

Sykle Rallarvegen

Rallarvegen er rangert som en av verdens fineste fjellsykkelturer. Vi sykler fra Finse og returnerer med tog fra Flom eller, om dere ønker en kortere tur, fra Myrdal. Vi ordner uansett det hele, med leie av sykler og returbilett på toget.

Vi ordner også med lunsj under veis om dere ønsker det. Ronny er ekspert på tilberede ute i det fri og litt grillet reinsdyrkjøtt smaker vel neppe bedre enn akkurat her.

 

Blåisen

En guidet tur i Blåisen er et must. Her vil du få en helt spesiell breopplevelse i en trygg og kontrollert ramme med Ronny eller en av de andre guidene i Jøklagutane. Eller du kan prøve deg på litt klatring og kjenne på adrenalinkikket.

Vi samarbeider med Jøklagutane som har guider og det nødvendige utstyret.

Mer om brevandring her.

Guidet Fjell til Fjord i mai

På våren er en guidet tur fra Finse, over Hardangerjøkulen og ned til Simafjorden noe som bør oppleves. Vi står opp tidlig og returnerer samme dag med minibuss og tog fra Sima. Og sjelden smaker vel en festmiddag bedre enn denne kvelden.

Eller vi kan legge inn en overnatting på Demvasshytta og ta det litt roligere. Uansett; vi ordner det hele og dere kommer til dekket bord.

Foredrag

Ronny kan ta dere med på “en tur til Antarktis».

Petter kan ta dere med til Grønland og andre seileventyr.

Eller vi kan ta opp eksterne foredragsholdere.

 

Kulturelle innslag

Hva med en liten huskonsert. 6 meter under taket og «eget galleri» gir god akustikk og en helt spesiell stemning. Vi har gode kontakter med forskjellige musikere, og dette er en nær og sterk opplevelse som vil bli husket lenge.

Her er det saksofonist og operasanger Håkon Kornmo som gjester Steinboligen.

 

Som du forstår, så er vi nesten et lite eventbyrå som kan fise det meste!