Naturens egen labyrint

Vill. Vakker. Farlig. Og uimotståelig tiltrekkende. Den mektige Hardangejøkulen fyller hele panoramavinduet vårt og blir det naturlige fokuset på Finse enten du vandrer rundt i traktene eller vil kurtisere isen…

Som det høyeste punktet på Begensbanen ligger Finse suverent til for alt av vandringer. Her finner du alt av turer for alle ønskelige utfordringer. Fra rusleturer, de rå langturene og de herligste toppturene.

Rusle langs Rallarveien i gode samtaler, uten press fra hverken klokken eller villskapen rundt deg er som en meditasjons time. Uanstrengt, bare suset fra fjellet og en luft som du bare får lyst til å trekke langt ned i lungene.

 

Småstier og fjellruter yrer det av rundt Finse. Stedet er jo et yndet startsted for fjellfanter, så her er muligheter i mengder. Vi har kart, kompass, og et par gps’er, så det er bare å spørre, så skal vi gi deg råd som passer.

 

Om du ikke har opplevd å gå på bre er en tur i Blåisen et ’must’! Å vandre rundt på en guidet tur i denne naturlige skulptur-parken av is er en glede og ren lykke for sansene. Stegjern, tau og isøks gir den tryggheten du trenger for virkelig å kunne nyte turen. Og vi ordner det hele i samarbeid med Jøklagutane som er en av våre samarbeidspartnere på Finse.

Fra Finse går mange klassiske ruter for den Glade Vandrer. Blant annet over Hallingskarvet eller Kjyrkjedøri mot Aurlandsdalen, over Hardangervidda eller Rallarvei traseen mot Haugastøl eller Flom. Men også vår egen  ’Fra Fjell til Fjord’ hvor vi kan ta deg helt ned til fjæresteinene i de dype fjordene!