Mil etter mil etter mil

Du kommer ikke til Finse for å jage av sted i ’ny-preppa’ konkurranse spor. Du kommer for den gode turen. Turen på dine egne premisser enten du velger en merket løype eller vil lage dine egne spor i jomfruelig snø.

Turen starter rett utenfor døren. Inne finner du ski, staver og støvler for enhver anledning og ethvert mål. Du bringer personlige klær, vi holder resten. Enten det gjelder topptur, skiseiling, randonee eller en rolig tur.

Som nærmeste naboer ligger Lille og Store Finsenut, og på noen få timer får du en liten men spektakulær topptur. Den ene veien ser du Hallingskarvet og hele Finse dalen, den andre veien er spekket med Hardangerviddas mylder av topper.

Klemsburunden

Klemsbu 1600 eies og driftes av Finse 1222. Hytta ligger ca. 5 kilometer fra Finse sentrum. Hytta er det naturlige samlingspunktet i den populære Klemsburunden. Klemsburunden kvistes av hotellet og er en relativt lett tur på 3-4 timer.

I løpet av vintersesongen er det servering av vafler og sjokolade samt varm og kald drikke på Klemsbu.

 

Hardangerjøkulen

Hardangerjøkulen. Bare navnet gir gåsehud. Og er du glad i lange skiturer trekkes du opp et av brefallene og over denne vakre innlandsisen med fantastisk utsikt alle veier. Dette er en typisk godværstur som bør oppleves. Og turen er ikke tøffere enn at de fleste med normale skiferdigheter fint klarer dette på en litt lang formiddagsøkt.

 

 

 

Turmulighetene på Finse er uendelige, enten du ønsker å gå merket løype eller fritt i terrenget. Vi er selvfølgelig utstyrt med kart, kompass og GPS og hjelper med anbefalinger om turer tilpasset ønsker og rådende værforhold.

Her finner du løypekart for Finse

 

 

Topptur

Eller hva med litt frikjøring ned bratta fra Lille Finsenut før solen går ned. Du kan leke deg på vei hjem fra dagens skitur, eller du kan spenne på deg randonne-ski utenfor Steinboligen så står du på toppen noe senere. En time opp og ett minutt ned.