Velkommen til Steinboligen

Vi møter deg på stasjonen som ligger 150 meter unna. Etter innlosjering venter en velkomstdrikk før dere går til bords til et deilig måltid. Ronny informerer om det nødvendige og dere avtaler tidspunkter for måltider og aktiviteter. På Finse er det været som bestemmer og måltidene tilpasses til gruppens ønsker. Vi skreddersyr det hele så dere får maks ut av oppholdet både ute og inne.

 

Steinboligen gir deg maksimal nærhet til naturen både ute og inne. Inne råder ro, design, det kulinariske og en utrolig utsikt. Ute finner du et av verdens vakreste fjellandskap med varierte turmuligheter til alle årstider.

Til Finse kommer du med toget og Steinboligen ligger 150 meter fra jernbanestasjonen. Akkurat passe for at du får litt frisk luft før du kommer inn til en varm velkomst og et bedre måltid.

 

 

Naturopplevelsen ved langbordet er hjertet i et opphold i Steinboligen. Med nesten 6 meter under taket og enorme panoramavinduer fyller lyset, været, Finsevann og den mektige Jøkulen rommene. Og det endrer seg hele tiden. Her trenger du faktisk ikke forlate innekosen for å få en naturopplevelse av de sjeldne.

Steinboligens tre enheter

På grunnplanet finner du Østre og Vestre del. Vestre boenhet har plass til 6-8 personer. Østre er i privat eie og leies kun ut ved særskilte anledninger.

På planet over ligger ’Lodgen’. Her kan vi by på 22 soveplasser og det kan dekkes til rundt 30 personer. Ved spesielle anledninger mer.

Enhetene leies ut hver for seg og samlet

Lodge´n er utviklet med det formål å kunne tilby alt.

For bedrifter er det optimalisert for å kombinere konsentrert jobbing med avbrekk av velvære og heftige naturopplevelser – med en lav inngangsterskel. Enheten inneholder følgelig alt som trengs av tekniske hjelpemidler for maksimalt jobbutbytte, og nødvendig utstyr når alle skal ut på tur eller skiseile.

For private gir Steinboligen en unik ramme for de som vil gi seg selv, familie eller venner en helt spesiell opplevelse. Steinboligen er som skapt for de store anledningene. Bryllup, feiringer, vennetur, matkurs osv. Vi skreddersyr oppholdet.

Det første rommet du kommer inn i er entréen / garderoben på hele 40 m2. Vi kaller det Garasjen og hele fasaden mot Hardangerjøkulen består av en garasjeport i glass.

Her finner du alt tenkelig utstyr, som skiutstyr og skiseil, for en hel bataljon. Det er rikelig med plass så alle kan kle seg om og forberede uteaktivitetene.

Om været tillater ruller vi opp garasjeporten og lar sola fylle rommet så vi kan teste solkremen eller nyte en øl i det fri.

Klikk for mer om ustyret

 

Fra «garasjen» kommer du inn i hjertet av Steinboligen. Det store åpne oppholdsrommet med kjøkkenavdeling er nesten 6 meter under taket. Den åpne mesanin løsningen forsterker luftigheten. Der oppe finner du arbeidssoner, sjakkbord og soveplasser.

Tanken er at det skal være litt som på en båt, her må alle forholde seg til hverandre i et fellesskap – man er nær og fri på samme tid.

 

 

Storstuen er vendt mot sørvest og et vindu på 2,5 x 5 meter gir panoramautsikt mot Hardangerjøkulen. Langbordet står selvsagt under vinduet og fungerer også som orkesterplass til skiseilingsaktivitetene på Finsevann. Og hva er vel mer naturlig enn at kokken kommer seilende forbi. Samtidig gir roen grobunn for de gode samtalene.

Det er en stor myk sofa rundt det store ildstedet og AV utstyr som prosjektor, skjermer, en iMac og et stort BangOlufsen stereoanlegg

 

Kjøkkenet er en drøm for enhver kokk, med metervis av benkeplass, store skap og gode arbeidsbetingelser.  Og den romslige kjøkkenøya er en naturlig samlingsplass når maten står i sentrum, enten du ønsker noen tips fra Ronny eller det er tilrettelagt for matkurs.

Ronny Finsås, også kjent som kokken på Finse, var selvsagt sterkt delaktig i utformingen av kjøkkenet-og man kan se at han trives. Gled deg.

 

Videre finner du:Tre bad og separat badstu. Alle badene med dusj og wc, og ett med stamp. Og fra badstuen er det sevfølgelig utsikt til Hardangerjøkulen.

Fire soverom, tre med dobbeltseng og køyeseng, og ett med dobbeltseng (Captains cabin).

På mesaninen finner du møterom og 11 soveplasser fordelt på 4 avdelinger. Alle med topp sovekomfort. Her kan du også trekke deg tilbake med en god bok, for et slag sjakk, eller en stille stund i fred og ro.

Klikk for mer om innredning

 

 

Østre og vestre leilighet på grunnplanet har den samme panoramautsikten mot Jøkulen. Dette har vært mulig fordi vi har skåret åpninger i den tjukke, originale steinmuren fra Rallartiden. Steinveggene er synlige innvendig og utgjør et markant trekk i innredningen.

 

 

 

Vestre del inneholder stue med peis og kjøkken, bad og separat wc, to soverom med dobbeltseng og køyeseng, samt sovemuligheter for ytterligere to personer i kjellerstuen. Høy standard i alle detaljer. Leiligheten kan leies separat eller som et chambre separé til ”Lodgen” over